joi, 19 mai 2016

Aruncarea buchetului- traditii


     Romania se numara printe tarile cu cele mai multe si frumoase traditii. Sigur ca daca le respecti pe toate iti va lua foarte mult timp, de aceea mirii de regula aleg cele mai indragide traditii. Sigur in alegerea traditiilor au un cuvant de spus si parintii, dar si nasii.
     In diferite regiuni ale Romanii exista atat traditii asemanatoare, cat si specifice zonei. De exemplu traditii asemanatoare in mai toate regiunile sunt barbieritul mirelui, gatitul miresei, turta miresei, hora miresei, dezbracatul miresei si mirelui, aruncatul cu grau, orez si bomboane, aruncarea buchetului, furatul miresei si altele.
     In acest articol as vrea sa va povestesc despre o traditie pe care o respecta aproape fiecare mireasa, si anume aruncarea buchetului. Traditia in sine consta ca fetele nemaritate sa se grupeze in spatele miresei, iar aceasta sa arunce buchetul peste umar, fara sa priveasca. Cea care va prinde buchetul sau cea care se va afla cel mai aproape de locul unde a cazut buchetul va fi urmatoarea care se va casatori. Fetelor nu disperati daca nu ati prins niciodata buchetul, jumatatea voastra este pe aproape, trebuie doar sa aveti grija sa nu o ratati.

    Putin cunosc adevarata semnificatie a acestei traditii. In trecut se credea ca mirosul florilor alunga spiritele rele si domnisoara care prinde buchetul va avea parte de fericire, noroc si ocrotire. De aceea si mirele poarta butoniera. In unele zone mirele arunca jardeaua sau butoniera domnilor neinsurati.
     In zilele noastre acesta traditie mai este reinterpretata. Unele mirese aleg si alte jocuri pentru ca o fata nemaritata sa poata castiga buchetul. Cred ca toti ati vazut cum buchetul isi pierde forma cand este prins, sau se loveste de tavan (tavanul restaurantului fiind prea jos), sau mai sunt cazuri cand fetele se lupta pentru buchet (nu randeti, se mai intampla), se intampla destule accidente. De aceea va prezint si alte modalitati de a oferi buchetul unei fete nemaritate.
     Prima varianta este sa legati o singura panglica de buchet, iar mai multe sa le tineti pur si simplu in mana. Se poate folosi si ata mai groasa sau alte materiale mai ieftine. Domnisoarele care vor sa-si incerce norocul, trebuie sa aleaga o panglica. Dupa ce toate panglicele au fost alese, mireasa da drumul panglicelor, iar domnisiara care a ales panglica care este legata de buchet, aceea castiga buchetul. Inconvenientul este sa nu existe mai multe doritoare decat sunt panglici. E bine sa numarati din timp domisoarele prezente.

     A doua varianta este sa puneti buchetul intr-o cutie de plastic transparenta care sa se inchida cu un lacat, cutia ar trebui sa fie suficient de mare. Daca crezi ca buchetul se va strica in cutie poti alege sa puneti o floare, sau daca nu gasiti o cutie de plastic transparenta, puteti opta pentru o cutie de metal sau orice cutie frumos ornata pe care se poate agata un lacat (sa nu cheltuiti prea multi bani). Aparte se pun mai multe chei, in asa fel incat doar 1 sa se potriveasca. Domnisoarele pot alege o cheie si sa incerce sa deschida lacatul, cea care va deschide lacatul aceea va primi buchetul. Unicul inconvenient este ca aveti mai multe de pregatit, cu toate ca daca apelati la prieteni ati putea face jocul fara a cheltui prea multi bani.
     A treia varianta ar fi cu mesaje in cutiute. Pregatiti din timp niste cutiute (le puteti cumpara sau confectiona singuri din carton) si scrie in fiecare care un mesaj sau un gand bun, doar unul sa aiba o felicitare ca a castigat buchetul miresei.

     A parta varianta este sa initiati un dans al cuplurilor si la fiecare 15 sau 30 de secunde sa anunti: "Sa ramana pe ringul de dans doar cuplurile care au peste 1 an de relatie", apoi doi, trei, si sa oferi buchetul domnisoarei la care durata relatiei e cea mai lunga. Un singur inconvenient in acest interpretare este faptul ca se poate intampla ca mai multe cupluri sa aiba ceeasi durata de relatie.
    A cincea varianta este ca toate domisoarele sa se aseze intr-un cerc in jurul miresei, mireasa fiind legata la ochi, Pe o melodie aleasa impreuna cu formatia sau cu dj-ul, sa dansati cu toate, iar la sfarsitul melodiei mireasa sa se apropie de o domnisoara si sa-i ofere buchetul.
     A sasea varianta este sa se organizeze o tombola in care sa fie scrise din timp numele tuturor domnisoarelor prezente la nunta. Un sfat: ar putea aparea o domnisoara care nu o cunoasteti, asa ca ar trebui sa aveti de rezerva niste biletele pe care sa scrieti numele tuturor domnisoarelor sau sa lasati ca fiecare fata sa-si scrie singura numele si sa-l puna in cutie, doar ca in ultimul caz ar trebui sa aveti o cutie ca la urnele de vot.
     In cazul in care nu vreti sa respectati traditia cu aruncarea buchetului puteti il poti oferi unei persoane dragi, sau celor care isi sarbatoresc aniversarea casatoriei, sau celor care au cea mai lunga casatorie. Puteti fi non-conformisti si sa oferiti buchetul unui baiat, sau sa oferiti buchetul domnisoarei de onoare, sau desfaceti buchetul si sa oferiti cate o floare cator mai multe domnisoare si propunerele pot continua.

     Sper sa va fie de folos articolul meu. Astept comentatiile voastre: voi cum ati procedat sau ce varianta va placut cel mai mult?

miercuri, 27 aprilie 2016

Buchetul miresei/nasei/domnisoarelor de onoare


Buchetul miresei este cred unul din cele mai importante accesorii din ziua nuntii. Trebuie ales cu mare grija, pentru ca va fi privit de toata lumea si admirat mai tarziu in poze.
Cele mai importante criterii dupa care ar trebui sa fie ales un buchet de mireasa sunt: in functie de tipul siluetei, in functie de rochia aleasa, in functie de inaltime, in functie de anotimp. Mai sunt si alte criterii dupa care se pot ghida miresele sunt in functie de locatie si personalitatea miresei, dar nu cred ca sunt foarte importante, pentru ca majoritatea nuntilor in Romania se fac la restaurante, mai putin este tendinta de a se face la cort sau in aer liber, iar in functie de personalitatea miresei trebuie sa stii exact de florile si culorile care iti plac. 
Dar sa le luam pe rand si sa explicam, cu toate sa sincer cand am facut nunta nu stiam exact cum se alege, dar doamna la care am apelat m-a sfatuit si mi-a dat sa aleg din cateva buchete care ar fi potrivite formei corpului si tipul rochiei.

1. In functie de tipul siluetei: 
Exista mai multe tipuri de siluete: clepsidra, para, triunghi invers, silueta dreapta, silueta oval.
- Clepsidra, la acest tip de silueta poti alege orice tip de buchet, totul depinde de tipul rochiei alese, in special. Dar un sfat ar fi dimensiunile buchetului sa fie proportionale cu lungimea taliei. 
- Para sau Triunchi, in acet caz este contra indicat sa de folosit buchetul in forma de triunchi, va pune si mai mult accent pe coapse si vor iesi in evidenta si mai mult.
- Triunghi invers, este indicat sa eviti buchetele lungi si forma dreapta.
- Silueta dreapta sau dreptunghi, talia aproape inegistenta, de evitat buchetele mici si lungi cu forme drepte, Iar in cazul in care este foarte supla, mai evita si buchetele mare si voluminoase.
- Oval sau Mar, incearca sa eviti buchetele rotunde si pe cele mici. Un sfat ar fi inca sa eviti purtarea buchetului in dreptul abdomenului. Indicat e sa folositi un buchet purtat pe mana. 

2. In functie de rochia aleasa:
Exista cateva tipuri de rochii:
- Rochia de tip printesa, voluminoasa si ornamentata, mai ales in partea de sus, aceasta rochie se potriveste cel mai bine cu buchete executate dintr-un singur tip de flori cu putina verdeata si intr-o singura culoare Dimensiunile buchetului sunt proportionale cu rochia.
- Rochia de tip sirena, buchetele care se revarsa sunt cele mai potrivite pentru aceasta rochie, cu toate ca nu exclud si celelalte.
- Rochia mulata, pentru aceasta rochie trebuie de ales buchete finute, care sa nu fie mai voluminoase ca soldurile, pentru a nu incarca si ascunde rochia.
Sfat: Rochiile care au multe aplicatii, strasuri, flori, cu atat buchetul trebuie sa fie mai mic si mai simplu, pentru a nu eclipsa rochia. Totusi in acest caz rochia este vedeta petrecerii si abia dupa buchetul.

3. In functie de inaltimea miresei: 
Miresele scunde trebuie sa evite alegerea unui puchet cascada, care va diminua vizibil si mai mult staura mirei, indicat este sa se opteze pentru un buchet rotund. Pe cand miresele inalte pot opta cu usurinta pentru buchetele cascada sau triunghi.

4. In functie de anotimp:
Iarna - este recomandat ca iarna sa se aleaga in buchet de culoare alba
Primavara - tendinta este sa se foloseasca flori de culoare roz pal
Vara - poate contine orice culoare
Toamna - miza se pune pe sunt culorile crem, portocaliu, rosu sau violet.

1. tipul de buchet cascada; 2. nosegay; 3. lacrima, 4. rotund 5. spray

Mai exista si alte criterii dupa care se poate alege buchetul, dupa caracter, preferinte, locul de desfasurare a nuntii, dar am incercat sa fac un rezumat cu cele mai importante criterii si sa alegeti buchetul perfect pentru aceasta zi speciala, Nu uitati ca sa va alegeti din timp buchetul sau sa consultati un specialist in acest sens.

Astept comentariile voastra, daca va placut sau nu articolul. Sper ca va fost de folos.


miercuri, 20 aprilie 2016

Pahare pentru miri si nasi

Cu totii ne dorim o nunta ca in basme, sa fie frumoasa, originala si sa nu semene cu alte nunti. Din fericire doar detaliile fac diferenta, pentru ca la restaurantul pe care l-ati inchiriat au mai facut si alte zeci de nunti, la biserica la care va cununati s-au mai cununtat si alte mii de cupluri, ne mai vorbind de oficiul starii civile.
Va spun un mic secret, diferenta dintre o nunta si alta, o fac detaliile originale, creative si pline de inspiratie. Astazi va voi arata cateva exemple de pahare pentru miri si nasi, pe care le puteti achizitioana sau face chiar voi insiva. 
Uite aici cateva modele pe care le puteti face si voi:
1. Primul exemplu sunt 2 pahare cu floare pentru mireasa si cu funda pentru mire. Snurul de la baza paharului se poate procura de la apoape orice marochinarie, exista in foarte multe culori. Floare si fundita pe care vi le prezint le-am facut chiar eu, dar daca nu aveti atat de mult timp se pot procura de la magazine specializate si doar sa le lipiti. Pentru acest set aveti nevoie de 6 metri de snur * 2 pahare, o floare mare, un papion sau funda, si 2 flori mai mici, si sigur 2 pahare. 


2. Al doilea exemplu este un pahar cu mai multe flori. Pentru a confectiona un astfel de pahar aveti nevoie de 5 flori potrivite, 3 m de snur si un pahar. Daca doriti ca paharele de fie la fel, puteti opta pentru acest model, iar pentru nasi se poate opta pentru o alta culoare de snur si flori.

3. Urmatorul exemplu ar fi unul plin cu flori. Daca nu reusiti sa lipiti  snurul, puteti opta pentru o varianta mai simpla, lipiti mai multe flori, asa cum va place. O sugestie ar fi sa optati pentru flori din 2 culori, o culoare mai deschisa si alta mai inchisa, asa paharul va iesi in evidenta. Eu am incercat sa fac unul cu flori din aceeasi culoare, dar sincer a iesit o amestecatura omogena. :))


4. Ultimul si nu cel din urma exepmplu sunt tot cu flori. Ati avea nevoie pentru un pahar o floare mare, 3 m de snur, 4 flori mijlocii si un pahar. Florile din partea de jos ar trebui sa fie potrivite ca sa acopere in intregine piciorusul paharului. Optati pentru 2 sau cel mult 3 culori pentru flori si snur.


Sper ca v-au placut variantele mele de pahare. Florile le-am facut eu din panglica de satin si fixate cu pistolul de lipit, puteti incerca sa fixati florile si cu super glue, dar sa fiti atenti ca la intarire devine alb si poate sa se vada. Astept sugestiile si comentariile voastre.

vineri, 8 aprilie 2016

Detalii care fac diferenta (nunta)

Nunta e un eveniment mare la care participa multa lume si este organizat astfel incat sa fie pe placut tuturor. Organizeaza ei este o are bataie de cap la inceput, dar e una placut atunci cand vezi rezultatul final, dar pentru aceasta trebuie sa aveti langa voi parintii, nasii si prietenii, care va pot ajuta cu sfaturi sau chiar sa-si ia cateva din sarcini. Nu este numaidecat sa va ocupati de toate detaliile, e bine sa fiti la curent cu toate si sa dati aprobarea pentru orice detaliu, totusi e evenimentul vostru si trebuie sa fie exact asa cum v-ati dorit.
Pentru a nu va pierde in detalii si sa va treziti in ultima secunda ca nu ati reusit sa faceti ceva, voi incerca sa va fac un rezumat al acestor detalii importante de la nunta si sa va propun sa va luati un carnetel, caiet, la urma urmei o foaie, dar incercati sa nu o pierdeti. :) si sa notati toate lucrurile de care aveti nevoie. In articolul meu anterior v-am oferit informatii despre ce trebuie sa va ocupati in primul rand, acestea sunt detalii pe care nu trebuie sa le neglijati, dar le poti face incet pe parcursul anului.
In primul rand trebuie sa aveti grija la ce veti purta in fiecare locatie (cununie civila, cununie religioasa, nunta), este important sa fiti atenti la fiecare accesoriu purtat si sa nu exagerati, daca stati la dubii, mai bine cereti o parere.

Pentru mireasa sunt necesare urmatoarele lucruri:
1. Rochie de mireasa
2. Rochie pentru cununie civila
3. Bratara, Cercei, Colier, dar incercati sa nu exagerati, daca aveti rochia pana la gat sau are prea multe detalii este bine sa renuntati la colier. In cazul in care aveti manusi cu flori, nu mai are rost sa puneti o bratara. La cercei conteaza doar marimea si aceasta in dependenta de ce rochie purtati.
4. Accesorii pentru par, depinde pentru ce coafura optati, puteti infrumuseta cu o diadema, cu niste flori naturale sau cu niste agrafe cu flori sau pietricele.
5. Pantofi, de obicei pantofii sunt noi, asa ca ar fi bine sa-i purtati prin casa pentru a nu va incomoda in ziua cea mare
6. Ciorapi
7. Jardea
8. Parfum
9. Manusi, daca optati pentru ele
10. Voal
11. Make-up, e bine sa faceti o proba cu cateva zile inainte, sa fiti sigura ca aratati perfect
12. Coafura, si aici trebuie sa mergeti la proba sau cel putin sa discutati si sa alegeti o coafura care va fi perfecta, in dependenta de forma fetei, rochie si lungimea parului. Totul trebuie discutat in prealabil cu specialistul care va va coafa in ziua respectiva.

Pentru mire sunt necesare urmatoarele lucruri:
1. Costumul de mire
2. Camasa, e bine sa aveti 2 camesi, una de schimb, sau sa purtati camesi diferite la cununia civila si nunta
3. Papion sau Cravata, depinde de preferintele mirelui. Daca optati pentru cravata, nu uitati si de ac pentru cravata, pentru a evita unele incidente.
4. Batista, pentru buzunarul sacoului
5. Pantofi, la fel trebuie purtati
6. Sosete, incercati sa asortati sosetele cu pantofii,
7. Vesta
8. Butoni
9. Curea
10. Ceas elegant, incearca sa eviti ceasurile sport, iar daca nu esti obisnui sa porti ceas, nu incepe in ziua nuntii, si de asemenea incearca sa eviti bratarile nepotrivite cu costumul.
11. Parfum

Urmatoarele lucruri de care aveti nevoie sunt:
1. Manichiura, Pedichiura, e bine sa faceti acest lucru cu 1-2 zile inainte de nunta. Foarte bine ar fi sa mergeti impreuna, pentru ca in special mainile voastre vor aparea in cateva cadre si trebuie sa fie ingrijite.
2. Transportul, in functie de buget, ar fi bine sa stiti din timp cu ce masina veti merge in ziua respectiva, dar nu numai voi ci si invitatii ce vor veni cu voi la cununia civila si cea religioasa. In acest caz sunt 2 optiuni: sa inchiriezi de la o firma sau sa ceri ajutorul prietenilor si rudelor, care au masini.
3. Buchete mireasa/nasa, butoniera mire, nas si daca vreti pentru parinti si frati, aranjamente florale pentru mesele invitatilor, masa de prezidiu si desigur lumanarile de la cununia civila este necesar de vorbit din timp cu o firma specializata in aranjamente florale. Sigur ca o sa coste o mica avere si ele, daca nu va pune la dispozitie restaurantul, dar pentru a face o economie e de preferat sa alegeti flori de sezon. Cu toate ca specialistii spun ca doar in extra sezon florile sunt mai mici si sigur un buchet pentru mireasa necesita mai multe flori, pentru ca pentru un buchet de mireasa in special este facut in exclusivitate din flori de sera, care sunt mai rezistente.
4. Huse pentru scaune, in cazul in care restaurantul nu ofera asa ceva.
5. Verighete si pernita pentru verighete
6. Invitatii
7. Cocarde pentru nasi, domnisoare de onoare si cavalerii de onoare si invitati, aici aveti o varietate larga de produse, de la cocarde din flori naturale, artificiale sau din alte materiale, de pus in piept sau la fete se pot comanda bratari. De asemenea ar trebuie sa aveti si un cosulet unde sa tineti cocardele.
8. Pahare miri si nasi
9. Arcada pentru sala, daca nu este oferita de restaurant, dar este optional, depinde de dorinte si buget.
10. Bauturile alcoolice, non alcoolice si energizante (la dorinta), aici puteti discuta cu reprezentantii restaurantului cantitatile de care aveti nevoie.
11. Decor pentru restaurant, de obicei restaurantele au deja un nimim de decor, dar poate aveti vre-o dorinta, pentru valsul mirilor: masina de facut baloane de sapun sau fum, pentru o atmosfera mai vesela niste baloane sau petale de trandafiri; scarile restaurantului se pot pune lumanari sau ceva luminos. Aici totul depinde de buget si de voi.
12. Bauturi alcoolice si non alcoolice, bauturi energizante
13. Fruncte, Dulciuri (candy bar)
14. Tort, artificii, optional se pot cumpara si un set "Mire si Mireasa"
15. Bomboane, orez si un bol, pentru a se arunca cand ies tinerii casatoriti din starea civila. Superstitie ca viata sa le fie bogata si dulce.
16. Impodobire scara blocului de unde ies mirii sau curtea casei, se pot face aranjamente florale, dar e destul de costisitor, asa ca o varianta mai ieftina sunt niste lumanari, panglici si flori artificiale legate de balustrade, pentru scarile de bloc. Pentru curti se pot aduce flori in ghivece si amenaja cu lumanari si fundite.
17. Transport, cazare, trebuie sa va ganditi din timp daca aveti pe cineva care vine din alt oras sau tara si nu se poate intoarce dupa terminarea petrecerii.
18. Marturii
19. Stabilirea programului pentru intreaga zi,, cu 1-2 zile este necesar sa stabiliti programul pe care il veti avea in ziua respectiva, sa discutati cu toate persoanele implicate (cameraman, fotogral, parinti, nasi, prieteni si rude) sa va fie alaturi in ziua cea mare si sa fie macar cu 5-10 minute inainte de ora stabilita.
Daca am omis cumnva un detaliu, puteti sa-mi scrieti in sectiunea mesaje.
Cu drag, Anastasia


marți, 29 martie 2016

Nunta ta


Nunta e un eveniment unic in viata unui cuplu si fiecare incearca sa il faca cat mai frumos. Sigur ca pana la rezultatul final este mult de lucru, multe cheltuieli si primele incercari adevarate al unui cuplu.
Sfatul meu pentru tinerele cupluri care au hotarat sa faca acest pas, este sa se inforeze in primul rand in legatura cu restaurantul. De el depinde data nuntii si ulterioarele rezervari. Cel mai bine este sa alegeti restaurantul dupa 2 criterii: amplasarea si restaurantul unde ati mai fost sau v-a fost recomandat.  E bine sa va informati din timp in legatura cu meniul pe care vi-l ofera si beneficiile (va ofera o camera a mirilor, cupola de primire, amenajarea meselor, etc). Este de asemenea important ca dupa ce v-ati hotarat ce restaurant sa alegeti sa fiti atenti la senarea contractului, sa existe stampila firmei, iar in contract sa fie stipulata suma data in avans, conditiile de inchiriere si serviciile prestate.
Urmatoarele lucruri de care trebuie sa va ingrijiti este muzica, fotograful si cameramanul. Si aici este important sa cereti sfatul, pentru ca asta este o amintire ce nu se va uita niciodat, cu siguranta veti pune poze si vezi avea albume pe care le veti arata prietenilor si rudelor. E bine sa vizualizati poze si video facute de dumnealor, incainte sa va decideti.
Restaurantul, muzicantii, fotograful si cameramanul va sfatuiesc sa-i alegeti cu grija si cam cu 1 an inainte pentru ca de obicei cei mai buni sunt foarte cautati. Si de obicei daca e mancare si muzica buna la nunta, invitatii vor fi satisfacuti si se vor simti bine, si sigur si voi veti avea o bucurie imensa cand veti vedea zambetul pe chipul invitatilor si va vor lauda pentru o nunta frumoasa.
Pasul urmator este sa alegeti nasi. Aici depinde de fiecare ce isi doreste, nasi bogati sau nasi-prieteni. Nu uitati ca nasii sunt singura familie pe care v-o alegeti singuri. Si tine-ti minte ca nasii sunt parintii spirituali si ei ar trebui sa va dea sfaturi in legetura cu viata de familie. Oricum trebuie sa va alegeti din timp nasii, sa puteti discuta cu ei toate detaliile si poate sa va dea cateva sfaturi utile.
Sigur ca pana sa finalizati toate detaliile legate de nunta, cununie civila si cea religioasa este cale lunga. Trebuie sa va apucati cam cu 1 an - 1 an si jumatate de data in care v-ati hotarat sa faceti nunta.
Detaliile legate de cununia civila si cea religioasa trebuie discutate la starea civila si biserica. La starea civila actele se vor depune cu aproximativ 10 zile inainte de data in care doriti sa va casatoriti civil. Aici trebuie sa aveti in vedere faptul ca se cere certificate de sanatate, care sunt valabile 14 zile si necesita niste analize inainte, asa ca incercati sa va informati in legatura cu acestea cu cel 1-2 luni. Aveti grija sa aveti buletinele in regula, ca la depunerea actelor sa nu fie deteriorate sau expirate.
Actele de baza necesare la starea civila sunt:
- buletinele sotilor, in original si copie;
- certificatele de casatorie, original si copie;
- certificatele medicale privind starea de sanatate (prenuptial), sa cuprinda mentiunea expresa ca persoanele se pot sau nu casatori;
- declaratia de casatorie, care se semneaza la ofiterul de stare civila;
- copie dupa actele celor 2 martori.
Mai sunt si alte situatii, in cazul unui sot cu cetatenie in alta tara, in cazul oamenilor bolnavi, in cazul celor care sunt divortati, aici sunt necesare de mai multe acte si e bine sa va informati din timp si sa puneti toate intrebarile.
La biserica e bine sa vorbiti din timp cu preotul. Intrebati exact de ce este nevoie, pentru ca fiecare biserica are regulile sale. Regulile comune ar fi ca sotii sa fie deja casatoriti si sa se prezinte in ziua cununii religioase cu certificatul de casatorie, sa plateasca o taxa sau sa faca o donatie in bani si/sau alte produse, sa aiba lumanari, nasii sa fie cununati, si sa aiba cel putin un covor (pe care cel putin sa stea mirii, de regula este cumparat de parinti si dat noului cuplu).


Restul detaliilor legate de o nunta va voi povesti in urmatorul meu articol, si va voi prezenta si cateva idei originale de invitatii, pahare de nunta, buchetul miresei si/sau nasii etc.


marți, 22 martie 2016

Idei originale de cadou

Sincera sa fiu am vrut sa incep blogul meu cu niste informatii legate de handmade sau lucru facut de mana, dar la aceasta tema trebuie sa te documentezi foarte mult si sa nu va duc in eroare.
Aici am sa va povestest despre dubiile legate de cadouri. Mereu cand vine ziua de nastere, aniversare, cununie, nunta sau orice alta petrecere la care trebuie sa daruiesti, stai mereu pe ganduri: "Oace ce sa-i poti darui?", "Oare ce sa-i cumperi?". Daca persoana respectiva nu va spune exact ce isi doreste sau pur si simplu din respect nu o poate face. Stai si te macini oare ce l-ar face fericit, oare de ce ar avea ea nevoie? Sunt multe intrebari si voi incerca sa va dau cateva idei oricinale la care ati putea apela si sa va usurez deciziile.
1. BRATARA CU MESAJ SI NUME, e o idee frumoasa pentru ca e  facuta exact pe gustul tau sau a persoanei crarei ii daruiesti. Mesajul ca de exemplu "TE IUBESC" sau "SCUMPETE", o poti cere in casatorie prin mesajul "MARY ME". Astfel pentru cupluri foarte frumos e schimb de bratari cu nume, e ca un inel de cununie.
2. PENTRU FETE PROPUN BIJUTERII HANDMADE efectuate din flori, coliere, brose, bratari sau panglici pentru par.








3. O CANA PERSONALIZATA, este un obiect care va aminti de tine mereu, cu siguranta se pot pune poze sau inscriptiona mesaje. Cadoul ideal pentru buni prieteni sau rude ce sunt departe, dar prin aceasta cana sa simta dragostea ta.

4. BRATARA CU BANUT GRAVAT, este de asemenea un cadou unic si foarte original, ce cu siguranta va fi de neuitat. Sigur ca pretul unei bratari cu banut de argint ajunge cam la 60 de lei, iar una de aur in jur de 100 lei.
In concluzie as putea spune ca orice cadou ati alege si orice ati cumpara, trebuie daruit din suflet si cu multa dragoste, Tine-ti minte ca cadoul este o atitudine, atitudinea ta fata de persoana careia ii oferi. Iti doresc succes in alegerea cadoului!