vineri, 8 aprilie 2016

Detalii care fac diferenta (nunta)

Nunta e un eveniment mare la care participa multa lume si este organizat astfel incat sa fie pe placut tuturor. Organizeaza ei este o are bataie de cap la inceput, dar e una placut atunci cand vezi rezultatul final, dar pentru aceasta trebuie sa aveti langa voi parintii, nasii si prietenii, care va pot ajuta cu sfaturi sau chiar sa-si ia cateva din sarcini. Nu este numaidecat sa va ocupati de toate detaliile, e bine sa fiti la curent cu toate si sa dati aprobarea pentru orice detaliu, totusi e evenimentul vostru si trebuie sa fie exact asa cum v-ati dorit.
Pentru a nu va pierde in detalii si sa va treziti in ultima secunda ca nu ati reusit sa faceti ceva, voi incerca sa va fac un rezumat al acestor detalii importante de la nunta si sa va propun sa va luati un carnetel, caiet, la urma urmei o foaie, dar incercati sa nu o pierdeti. :) si sa notati toate lucrurile de care aveti nevoie. In articolul meu anterior v-am oferit informatii despre ce trebuie sa va ocupati in primul rand, acestea sunt detalii pe care nu trebuie sa le neglijati, dar le poti face incet pe parcursul anului.
In primul rand trebuie sa aveti grija la ce veti purta in fiecare locatie (cununie civila, cununie religioasa, nunta), este important sa fiti atenti la fiecare accesoriu purtat si sa nu exagerati, daca stati la dubii, mai bine cereti o parere.

Pentru mireasa sunt necesare urmatoarele lucruri:
1. Rochie de mireasa
2. Rochie pentru cununie civila
3. Bratara, Cercei, Colier, dar incercati sa nu exagerati, daca aveti rochia pana la gat sau are prea multe detalii este bine sa renuntati la colier. In cazul in care aveti manusi cu flori, nu mai are rost sa puneti o bratara. La cercei conteaza doar marimea si aceasta in dependenta de ce rochie purtati.
4. Accesorii pentru par, depinde pentru ce coafura optati, puteti infrumuseta cu o diadema, cu niste flori naturale sau cu niste agrafe cu flori sau pietricele.
5. Pantofi, de obicei pantofii sunt noi, asa ca ar fi bine sa-i purtati prin casa pentru a nu va incomoda in ziua cea mare
6. Ciorapi
7. Jardea
8. Parfum
9. Manusi, daca optati pentru ele
10. Voal
11. Make-up, e bine sa faceti o proba cu cateva zile inainte, sa fiti sigura ca aratati perfect
12. Coafura, si aici trebuie sa mergeti la proba sau cel putin sa discutati si sa alegeti o coafura care va fi perfecta, in dependenta de forma fetei, rochie si lungimea parului. Totul trebuie discutat in prealabil cu specialistul care va va coafa in ziua respectiva.

Pentru mire sunt necesare urmatoarele lucruri:
1. Costumul de mire
2. Camasa, e bine sa aveti 2 camesi, una de schimb, sau sa purtati camesi diferite la cununia civila si nunta
3. Papion sau Cravata, depinde de preferintele mirelui. Daca optati pentru cravata, nu uitati si de ac pentru cravata, pentru a evita unele incidente.
4. Batista, pentru buzunarul sacoului
5. Pantofi, la fel trebuie purtati
6. Sosete, incercati sa asortati sosetele cu pantofii,
7. Vesta
8. Butoni
9. Curea
10. Ceas elegant, incearca sa eviti ceasurile sport, iar daca nu esti obisnui sa porti ceas, nu incepe in ziua nuntii, si de asemenea incearca sa eviti bratarile nepotrivite cu costumul.
11. Parfum

Urmatoarele lucruri de care aveti nevoie sunt:
1. Manichiura, Pedichiura, e bine sa faceti acest lucru cu 1-2 zile inainte de nunta. Foarte bine ar fi sa mergeti impreuna, pentru ca in special mainile voastre vor aparea in cateva cadre si trebuie sa fie ingrijite.
2. Transportul, in functie de buget, ar fi bine sa stiti din timp cu ce masina veti merge in ziua respectiva, dar nu numai voi ci si invitatii ce vor veni cu voi la cununia civila si cea religioasa. In acest caz sunt 2 optiuni: sa inchiriezi de la o firma sau sa ceri ajutorul prietenilor si rudelor, care au masini.
3. Buchete mireasa/nasa, butoniera mire, nas si daca vreti pentru parinti si frati, aranjamente florale pentru mesele invitatilor, masa de prezidiu si desigur lumanarile de la cununia civila este necesar de vorbit din timp cu o firma specializata in aranjamente florale. Sigur ca o sa coste o mica avere si ele, daca nu va pune la dispozitie restaurantul, dar pentru a face o economie e de preferat sa alegeti flori de sezon. Cu toate ca specialistii spun ca doar in extra sezon florile sunt mai mici si sigur un buchet pentru mireasa necesita mai multe flori, pentru ca pentru un buchet de mireasa in special este facut in exclusivitate din flori de sera, care sunt mai rezistente.
4. Huse pentru scaune, in cazul in care restaurantul nu ofera asa ceva.
5. Verighete si pernita pentru verighete
6. Invitatii
7. Cocarde pentru nasi, domnisoare de onoare si cavalerii de onoare si invitati, aici aveti o varietate larga de produse, de la cocarde din flori naturale, artificiale sau din alte materiale, de pus in piept sau la fete se pot comanda bratari. De asemenea ar trebuie sa aveti si un cosulet unde sa tineti cocardele.
8. Pahare miri si nasi
9. Arcada pentru sala, daca nu este oferita de restaurant, dar este optional, depinde de dorinte si buget.
10. Bauturile alcoolice, non alcoolice si energizante (la dorinta), aici puteti discuta cu reprezentantii restaurantului cantitatile de care aveti nevoie.
11. Decor pentru restaurant, de obicei restaurantele au deja un nimim de decor, dar poate aveti vre-o dorinta, pentru valsul mirilor: masina de facut baloane de sapun sau fum, pentru o atmosfera mai vesela niste baloane sau petale de trandafiri; scarile restaurantului se pot pune lumanari sau ceva luminos. Aici totul depinde de buget si de voi.
12. Bauturi alcoolice si non alcoolice, bauturi energizante
13. Fruncte, Dulciuri (candy bar)
14. Tort, artificii, optional se pot cumpara si un set "Mire si Mireasa"
15. Bomboane, orez si un bol, pentru a se arunca cand ies tinerii casatoriti din starea civila. Superstitie ca viata sa le fie bogata si dulce.
16. Impodobire scara blocului de unde ies mirii sau curtea casei, se pot face aranjamente florale, dar e destul de costisitor, asa ca o varianta mai ieftina sunt niste lumanari, panglici si flori artificiale legate de balustrade, pentru scarile de bloc. Pentru curti se pot aduce flori in ghivece si amenaja cu lumanari si fundite.
17. Transport, cazare, trebuie sa va ganditi din timp daca aveti pe cineva care vine din alt oras sau tara si nu se poate intoarce dupa terminarea petrecerii.
18. Marturii
19. Stabilirea programului pentru intreaga zi,, cu 1-2 zile este necesar sa stabiliti programul pe care il veti avea in ziua respectiva, sa discutati cu toate persoanele implicate (cameraman, fotogral, parinti, nasi, prieteni si rude) sa va fie alaturi in ziua cea mare si sa fie macar cu 5-10 minute inainte de ora stabilita.
Daca am omis cumnva un detaliu, puteti sa-mi scrieti in sectiunea mesaje.
Cu drag, Anastasia


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu